Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Costumari popular

Abans de sant Joan no alabis la collita

Abans de sant Joan no alabis la collita

És lluna nova El nostre camp té totes les tonalitats del món! El color groguenc va prenent fesomia, però els verds encara hi són presents. Els horts ja s´han revestit també de pebrers, albergínies, meloners i sindrieres, cogombres.... I al jardí segueixen estant florits els geranis, els rosers, les petúnies, els ibiscus, les clavellines, les hortènsies, i la flaire de les alfabegueres. Anau en compte amb els caragolins, i els llimacs, que poden fer malbé l´hort i el jardí; si posau una mica de sulfat de ferro, cendra eixuta o arena, no tendreu cap problema; i si voleu fer fugir les formigues dels arbres posau devora la soca una ceba marina, i els protegeix també de malalties i plagues. Al voltant de sant Joan serà la darrera oportunitat de l´any per fe empelts; es poden empeltar els arbres de fruita, els garrovers, ametllers, les oliveres, de pell o d´estaca i els rosers, sempre de pell. L´expressió que encapçala el Costumari adverteix que no s´han de tirar coets en l´aire sobre la collita perquè fins sant Joan no sabrem del cert si ha estat bona..

Els Ajuntaments de Lloret de Vistalegre i de Búger En aquest Costumari no solem esmentar actuacions polítiques perquè sempre hi ha el perill de veure només un costat. Però com que es tracta, en el primer cas, del meu poble, i de persones a qui conec, i perquè són joves, ens atrevim a dir que l´equip de govern, format per la candidatura "Endavant Lloret" està duent a terme una feina realment positiva per a tots els veïnats, sense mirar cap color de ningú. Han aconseguit revifar l´esperit col·lectiu, de treball i d´estima envers el poble, amb actuacions senzilles, però fermes; amb empatia i generositat, amb fermesa i convicció; amb esperit de consolidar accions per al futur col·lectiu tot implicant-hi les persones i les associacions locals. L´altre Ajuntament és el de Búger -són dos pobles, si fa no fa, amb el mateix nombre d´habitants-; l´equip de govern també ha aconseguit que els bugerrons se sentin orgullosos del seu poble a través d´un equip de govern que només mira per als veïnats. En els pobles tothom es coneix, i la prova més fefaent del que deim és que moltes persones ens han confessat que no havien votat els equips que governen, però que admeten que ho "fan molt bé". Això és una bona gestió! Enhorabona Antoni i Liniu!

Avui és el Sagrat Cor de Jesús A l´Església Catòlica, el Sagrat Cor, és la devoció al cor de Jesús de Natzaret, com a símbol d´amor diví. La devoció al Sagrat Cor té el seu origen en un corrent místic centrat en la persona de Jesucrist que concebia el cor com un centre vital i expressió del seu lliurament i amor total: amor i humanitat. Se celebrava el segon divendres després de la festa de Corpus Christi. D'altra banda, aquesta devoció també era celebrada per l'Església Catòlica en tots els primers divendres de cada mes. Es tracta de la veneració del Cor de Jesús, el més íntim del seu amor..

Recomanacions Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient (PNUMA). Dilluns (6) és el Dia Mundial dels transports. Dimecres (8) és el Dia Mundial dels Oceans. Divendres (10) és el Dia Mundial dels Alcohòlics Anònims.

Compartir el artículo

stats