­Quan parlam de la festa de Sant Sebastià ens poden venir al cap imatges de foguerons, dimonis, torrades... uns símbols més relacionats amb una altra de les festivitats més destacades de Mallorca: Sant Antoni. Diferents especialistes donen la seva versió sobre si Sant Antoni ha canibalitzat Sant Sebastià.

Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma, explica que la festa de Sant Sebastià se celebra a Ciutat des del segle XVII. "Aquesta canibalització segurament es deu perquè són dues festes molt properes. La festa de Sant Sebastià ha evolucionat i no té res a veure amb la que visqueren pares i padrins durant la postguerra. Aleshores, alguna barriada de l´extraradi encenia algun fogueró, mentre que al centre es feia una festa per vestir-se de llarg, un costum que començà al segle XVIII. No va ser fins la democràcia, amb Ramon Aguiló de batle i la feina del folklorista Bartomeu Ensenyat i el regidor de Cultura Miquel Duran, que les festes canviaren, amb foguerons i concerts a moltes les places de Palma.

Per la seva banda, Gabriel Oliver, Majoral, creu que Sant Antoni està canibalitzant Mallorca: "S´ha perdut el valor cultural i això és perillós: Antigament era una festa de recolliment, una festa de reconciliació amb la terra en què la gent feia cançons de protesta; era dels pocs moments en què es podia fer denúncia social. De fet, no es cantaven gloses verdes per Sant Antoni, sinó durant els darrers dies. És perillós el model actual (amb excepcions com Artà) perquè es fa festa per fer festa, com si fos una gran discoteca a l´aire lliure, perdent el sentit reivindicatiu i esdevenint un orgasme folkòric, arribant a confondre´s amb el carnaval".

Per la seva banda, Gabriel Janer Manila exposa que Sant Antoni és l´anunci del carnaval, una festa desinhibida i provocativa, arrelada i molt més ètnica, mentre que Sant Sebastià és un altre tipus de celebració, més oficial, a la qual se li ha afegit la part de gresca amb la revetla musical.

Felip Munar comenta que cada vegada es veu més gent celebrant Sant Antoni a Palma i hi afegeix que tot i que són festes diferents, "molts de ciutadans viuen Sant Sebastià com la gran festa de Sant Antoni de Palma, més que no com la festivitat que recorda el seu patró".