Assemblea de Docents va sorgir per la necessitat dels docents de marcar el nord, amb una veu clara i contundent i dir "prou". Aquest "prou" enèrgic i ferm dit a les escoles i al carrer no van ser suficients perquè el senyor Bauzà s´assegués a negociar. No considerava que l´Assemblea fos un interlocutor vàlid, no era un sindicat. És per això, idò, que un grup de gent creà un nou sindicat docent, Alternativa docent, i no només per fer sentir la veu de l´assemblea, sinó per entrar a la Conselleria i a l´òrbita dels sindicats i obrir finestres perquè hi corregués l´aire.

A les darreres eleccions, ens hi vàrem presentar i n´aconseguírem ser la segona força. Durant aquest temps, hem anat passa a passa demostrant que una altra manera de fer feina és possible, que aportam en positiu i que tenim molta corda. Som un col·lectiu incombustible, tenim moltes coses a favor: sabem fer feina en equip, som imaginatius i, sobretot, no tiram la tovallola. On tothom veu terra erma nosaltres hi plantem una llavor. No ens en queda d´altra, perquè creim que no tot està inventat i, si més no, es pot canviar. L´educació no es canvia només des de les aules, cal que hi hagi un clam social i que els docents siguem exemple també en les seves reivindicacions. N´agaf la presidència, perquè en aquest sindicat, aquest càrrec és de portaveu: per lluitar en equip i defugint els personalismes pels drets com a docents, per a poder fer la nostra feina amb condicions, on la transparència sigui la norma, no l'excepció.

Vull acabar dient que estic orgullosa de la feina que estam fent, que tots i totes dins les nostres possibilitats treballam per a dur endavant aquest projecte. Ens queden moltes coses damunt la taula per arreglar, i greus; la LOMCE, sense anar més lluny. Tot allò que es faci sobre aquesta llei són "8 i 9 i cartes que no lliguen". Hem de lluitar per una llei feta per tots i per totes amb arrels profundes que no estigui en mans de la política de torn. En un país que no té present, el benestar dels seus infants no tendrà futur.

*Maestra en el CEIP Son Ferriol y nueva presidenta del Sindicato Alternativa Docent.