El passat dilluns 25 de gener vaig viure un dels plenaris més durs de la legislatura. Sens dubte, va ser un ple esperpèntic. El nou equip de govern, Convergència - Pi i PP, han fet no res les regles de la democràcia municipal i duen a terme una manipulació absolutament interessada dels valors de la participació ciutadana. La prova més evident la vàrem tenir fa pocs dies quan Convergència - Pi i el PP decidiren no incloure, com a punt de l´ordre del dia del passat Ple, la moció de rebuig als xibius de Son Serra que presentàrem SUMA i CPU.

Aquesta actitud és conseqüència d´una estratègia planificada, per part de Convergència - Pi i PP, de crear confusió, defugir responsabilitats i prendre el pèl a la ciutadania. Pas a explicar-ho.

L´equip de govern no va acceptar la inclusió a l´ordre del dia de la nostra moció perquè no la volien debatre. Convergència- Pi i PP no volen el debat, l´intercanvi d´idees, perquè saben que el perdrien.

Sense avisar-nos prèviament a la Comissió informativa, rompent el fair-play, presentaren la seva pròpia moció, per sorpresa i per tant sense informació. I a més la presenten com una proposta de "consens". De vergonya.

A més, actuen com a autèntics covards. La seva moció està redactada de manera que sembli que la iniciativa de la instal·lació dels xibius, de les gandules i de les instal·lacions aquàtiques a Son Serra és conseqüència d´una decisió del Consell Sectorial de Turisme. La decisió del Consell no implicava els xibius. Atribuir el projecte dels xibius al Consell Sectorial de Turisme, senyors de Convergència - Pi i PP, és de trileros.

L´equip de govern integrat de Convergència - Pi i PP sap que molt difícilment el seu projecte comptaria amb els informes favorables de Medi Ambient. Ho saben perfectament, però això forma part del seu joc, que no és altre de fer passar a SUMA com a radicals. És per això que presenten una moció en la qual rebaixen els seus objectius. Però els autèntics radicals, en el sentit negatiu del terme, són ells. Són ells, Convergència - Pi i PP, qui destrueixen el consens que havia existit fins ara en aquest tema. Fins ara, almenys de cara a la galeria, tothom tenia clar que la platja verge del torrent era una part irrenunciable de Son Serra, de la mateixa manera que són part irrenunciable de la Vila els voltants de l´església de Santa Margalida, que fa anys l´actual batle volia preservar. Són espais emblemàtics, patrimoni de la gent del municipi, que no es poden convertir en l´escenari de jocs de trileros.

Si Convergència - Pi i PP volen presentar el seu projecte, i no fer cas de les prop de 5.000 veus que s´hi manifestaren en contra, que ho facin, però que tenguin clar que seran els únics responsables d´aquesta barbaritat. La darrera paraula no és de na Francina Armengol. La darrera paraula és d´un equip de govern que no li dóna gens d´importància a mantenir l´essència de Son Serra.

És fer demagògia, i de la més barroera, proposar que el manteniment de les platges de Son Serra s´ha de fer amb la recaptació de l´impost turístic, quan la competència és de l´Ajuntament i el finançament ja està previst al pressupost municipal. I a més, no ni és seriós, ni rigorós, que Convergència - Pi i el PP facin aquesta proposta deixant de banda que el nostre municipi es va beneficiar, amb l´adquisició de Son Real, del pagament de l´ecotaxa recaptada als altres indrets de Mallorca.

Jugar a enfrontar els diferents nuclis del municipi, en aquest cas Can Picafort i Son Serra, és absolutament irresponsable, una autèntica temeritat. Desgraciadament, res d´això em sorprèn. Són simplement maneres de fer polítiques de l´equip de govern de Convergència - Pi i PP, quan se´n adonen que la batalla està perduda.

(*) Regidora de Suma a l´Ajuntament de Santa Margalida.