Ingredients:

1 indiot

2 cebes grosses

3 tomàtiga de ramellet

3 pastanagons

1 fulla d´api

100 g de prunes seques

100 g d´albercocs secs

100 g de panses

100 g de cireres confitades

200 g de peres confitades

200 g de albercocs confitats

200 g de melicotons confitats

1 k de pomes naturals

1 mandarina

1 taronja

2 llimones

2 dl de vi ranci

mig kilo de patató

100 g de mantega

200 g de saïm

350 g de sucre

pebre bo

nou moscada

sal

Elaboració:

1. Quan sacrifiqueu l´indiot, se n´ha de recollir la sang, sofregir-la en una paella amb un all i una fulla de llorer i reservar-la. Una vegada sacrificat i desplomat l´animal, se l´ha de buidar de tots els budells i menuts.

2. Traieu les pitreres i desossau les cuixes de l´indiot. Cordau ben fort cada una de les quatre peces. Fregau-les amb llimona, salpebrau-les i untau-les generosament amb saïm.

3. L´endemà, heu de preparar les verdures: la ceba pelada i la resta de verdures sense pelar en bocins no gaire petits. Col·locau les peces de l´indiot en el centre i, al voltant, posau-hi les verdures. Després, posau-ho tot al forn a temperatura moderada durant una hora i quart.

4. Amb 250 g de sucre i 1/4 de litre d´aigua, en un cassolí, hi heu de fer un almívar fluixet. Quan estigui a punt, posau-hi totes les fruites seques i confitades, una peladura de llimona, una taronja i una mandarina sense confitar. Deixau-ho tot bullint en l´almívar a foc molt fluix.

5. D´altra banda, pelau les pomes, llevau-los el cor i col·locau-les en una llauna amb mantega. Ompliu amb sucre el buit que ha quedat a les pomes quan els heu llevat el cor. Aquest sucre s´ha de banyar prèviament amb un rollet de vi ranci i, a damunt, col·locau-hi a una bolleta de mantega.

6. Quan l´indiot estigui cuit, traieu-lo del forn i en el seu lloc posau-hi les pomes. L´indiot es reserva. Posau totes les verdures en una paella juntament amb el suc que han tret mentre es cuinaven dins el forn i sofregiu-les amb un trosset de nou moscada. Després de sofregir-les una estona, afegiu-hi 2 dl de vi ranci i aigua fins que la verdura en quedi coberta. Deixau-ho bullir una bona estona fins que les verdures quedin desfetes.

7. Rectificau de sal i pebre bord, passau-ho pel colador xinès i desau la salsa. D´altra banda, heu de tenir el patató (si no en teniu, posau-hi patates tallades de cantó) pelat, rentat i escorregut i, al darrer moment, fregiu-lo en una paella amb abuntant greix (la meitat d´oli i l´altra meitat de saïm), fins que agafi un color daurat.

8. Presentau el plat amb la carn en una safata, i abocau-hi damunt la salsa ben calenta, acompanyau-la amb el patató fregit. Per altra banda serviu, en una palangana fonda, les fruites amb el seu almívar, a les quals hi heu d´afegir les pomes rostides, que s´hauran cuit amb l´almívar de les fruites, devers 10 minuts, després d´haver-les rostit.