­­Sa Nostra ha donat suport a nombroses iniciatives esportives, entre les quals cal destacar la Festa del Bàsquet Balear. Des de la centenària entitat financera, ara integrada en el Grup BMN, entenen l´esport, i particularment l´esport en equip, com una eina per fomentar uns valors molt desitjables en la societat

—Per quina raó Sa Nostra impulsa l'esport de base?

—Perquè entenem que l´esport en general, i particularment l´esport en equip, fomenta uns valors molt desitjables en la nostra societat. La constància, la superació, la feina conjunta per aconseguir un objectiu comú i els hàbits saludables són uns valors propis de la pràctica de l´esport, si bé van més enllà i són aplicables a la resta de les facetes dins la vida d´una persona. Amb aquesta convicció, apostam per la pràctica de l´esport a l´edat escolar i la impulsam des de diferents àmbits d´actuació.

—Com veis la situació del bàsquet a les Balears?

—Cada vegada hi ha més nins i nines que practiquen aquest esport i ens consta les dificultats que arriben a tenir els clubs de les illes per donar cabuda a les inscripcions que any rere any s´estan incrementant.

D´altra banda, cal destacar l´afició creixent cap al bàsquet femení; en aquest sentit, treballam perquè sigui més i millor valorat per la societat en general. D´aquesta terra han sorgit figures internacionals com són n´Alba Torrens o na Marta Fernández.

—De quina manera es podria reforçar el suport al bàsquet de base?

—L'esport de base és l'inici i per això és fonamental continuar amb el treball que s´està fent ara i recolzar els equips. Fent suport a l´esport de base s´aconsegueix una cantera, una cultura de club, una afició fidel, i la promoció d´hàbits saludables. Tot plegat és una garantia per al futur de l´esport.

—Com veis la situació de l'esport balear?

—Malgrat la conjuntura econòmica, l´esport de les Balears està vivint un moment envejable; tenim representants a moltes disciplines amb molt bons resultats a nivell nacional i internacional. Figures com Rafel Nadal, Jorge Lorenzo, Miquel Àngel Moyà, Elena Gómez, han sorgit gràcies a les seves capacitats personals i a la bona gestió de les federacions i dels clubs, que han aconseguit que l´esport balear tingui una excel·lent base, que es trobi consolidat i amb una representació excepcional.

—Quina importància tenen aquestes figures internacionals per a incitar el jovent a practicar esport?

—Els millors promotors de l´esport balear són els esportistes d´elit que s´han format, han crescut i han jugat a equips de base de les illes: amb en Rudy, na Marta, n´Alba Torrens i tots aquells altres jugadors i jugadores que participen a les competicions nacionals i internacionals de més prestigi. Els nostres esportistes de base tenen un excel·lent mirall on veure´s reflectits i això redunda amb un major interès per als nins i les nines a practicar l´esport.