Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Horabaixa molt musical

Oboè.- Des del passat dilluns té lloc al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears un anomenat "Oboe Festival" que durarà fins el dissabte dia 21, programant activitats diverses sempre relacionades amb aquest instrument de vent, entre les quals hi ha sessions de master classes amb els professors Thomas Indermühle (catedràtic a Karlsruhe i Zurich), Dudu Carmel (solista de la Filharmònica d´Israel), Petar Hristov (professor a Karlsruhe) i Bruno Lucas (professor del nostre Conservatori i ànima del cicle).

Per avui i des de les 16h està programada una Marató d´oboè, de quatre hores de durada i en la qual els assistents podran gaudir de la interpretació, per part dels professors convidats, de diferents concerts amb l´acompanyament al piano d´Isabel Félix i Magí Garcías. Obres de Vivaldi, Mozart, Schumann, Marcello, Beethoven i molts d´altres.

Simfònica.- I per acabar l´horabaixa musical, el tretzè concert de la Simfònica a l´Audtòrium de Palma (20h), amb un programa molt eclèctic, amb obres que van des del Romanticisme amb el Concert de piano número 1 de Txaikovski, l´Impressionisme amb La valse de Ravel i el nacionalisme musical amb la versió orquestral de la Suite Iberia d´Albèniz feta per Enrique Fernandez Arbós.

Del Concert de Txaikovski, què en podem dir? Doncs repetir un cop més que és una de les obres més populars del repertori, que té un inici del tot espectacular i contagiós i que és una bona manera d´entrar en l´univers del compositor rus.

De La Valse dir que l´escriví Ravel com a homenatge a Johann Strauss i que està dedicada a la pianista Misia Sert. Tot i ser elogiada per Diaghilev, marcà un cert allunyament entre el compositor i el director dels Ballets Russos, per negar-se, el segon, a posar-la en escena.

D´Iberia esmentar que es tracta d´una suite de temàtica espanyola en la qual el compositor vol evocar passatges i tradicions com Lavapiés o El Corpus Christi a Sevilla.

El concert, dirigit per Pablo Mielgo, es repetirà demà divendres a l´Auditori de Manacor.

Compartir el artículo

stats