El passat divendres va tenir lloc al recinte d´entrada de l´Ajuntament de Palma, un acte de reconeixement a una institució que mereix l´aprovació de tots els ciutadans, i no només de Palma. La Coral Universitat UIB rebé, de mans del batle, l´Escut de la Ciutat, un element més per posar a les seves vitrines, però que és molt més que un símbol, és donar a la formació coral que dirigeix Joan Company, un estatus de gran element patrimonial.

Després de més de quaranta anys de donar a conèixer el repertori vocal universal (va néixer abans que la UIB), la Coral Universitària és reconeguda també al seu entorn més proper, la ciutat que la va veure néixer.

L´acte, abans que sonàs la música, va tenir tres intervencions breus: la del director musical, la del rector universitari i la del batle de Palma. Breus però amb una idea similar, la de donar les gràcies. Tots tres agraïren el fet que aquest grup coral sigui possible, que existeixi i conservi els seus esperits fundacionals: el propi del món universitari i la universalitat, i no necessàriament per aquest ordre. Com en la suma, aquí l´ordre dels factors no altera el resultat.

Però no foren les paraules les que emocionaren el públic assistent, sinó les cançons. El públic, entre els quals hi havia antics cantaires i persones relacionades amb el món de la cultura, agraí amb aplaudiments sentits, el recull de temes que Joan Company i les seves veus interpretaren.

Primer l´himne universitari, el Gaudeamus Igitur, després una curiosa però esdevinguda clàssica peça de Joan M. Thomàs sobre els animals de l´Arca de Noé, seguiren amb un record als cantaires que ja no hi són amb Good Night dear Heart, de Dan Forrest, passaren a Aubada de Miquel Tortell, un tema que, com va explicar Company, "ens ha acompanyat sempre" i acabaren amb el negre espiritual Amen, en el qual intervingué com a solista Gerard Abril un dels quatre cantaires que encara queden de la formació original.