Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Orgues

El Pare Aulí fou organista de l´instrument que Bosch va construir per a Sant Domingo de Palma

Santanyí.- Amb una conferència del músic Joan Círia sobre el tema i un concert d´orgue, avui a la Parròquia de Santanyí (20h), s´inauguren uns actes en homenatge al compositor Joan Baptista Aulí. I és que Círia, felanitxer com el compositor, ha trobat unes partitures que ja es donaven per perdudes. El Pare Aulí fou organista de l´instrument que l´orguener Jordi Bosch va construir per a Sant Domingo de Palma i que ara podem veure i escoltar al poble de llevant. Bartomeu Seguí, Francesca Suau i Nofre Morey seran els encarregats d´interpretar aquestes partitures a més d´altres d´alguns deixebles del compositor.

Inca.- També avui horabaixa (20h) i a l´Església de Sant Francesc d´Inca, comença la quarta edició del Festival Internacional d´orgue. L´encarregat d´obrir el cicle és l´intèrpret francès Johan Vexo, organista del cor de la catedral de Notre Dame de París i de la catedral de Nancy. En el programa obres de Bach, Buxtehude, Walther i Mozart.

El festival seguirà altres tres diumenges més amb Daniele Dori de la Catedral de Florència (dia 15), Arnau Reynés (dia 22) de la Basílica de Sant Francesc de Palma, el qual interpretarà una Obertura del Pare Antoni Martorell i Francisco Javier López de la Catedral d´Àvila (dia 29).

Compartir el artículo

stats