Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Una òpera més?

En el ´Rèquiem´ de Verdi hi ha una mica de tot, sonoritats extremes al costat d´espiritualitat

M´ho deia fa uns dies Joan Company arran de la participació de la seva formació, la Coral UIB Illes Balears, a la interpretació del Rèquiem de Verdi: "El Rèquiem és la millor òpera de Verdi". Deixant a part si l´amic i director volia fer una metàfora, sí que és ben cert que en aquesta partitura religiosa s´hi troben molts dels trets d´algunes de les seves òperes anteriors.

Sovint hom ha dit que Verdi escriu un Rèquiem exagerat, quasi tenebrós. Però no és cert, ja que en aquesta partitura religiosa (?) hi trobam moments plens de clímax sonor, amb els instruments de metall tocant forte (Dies Irae, per exemple) al costat d´altres molt delicats, plens de lirisme (Ingemisco, Lacrimosa) i fins i tot alguns a capella. Per tant hi ha una mica de tot, sonoritats extremes al costat de fragments plens d´espiritualitat.

Avui horabaixa (20,30h), a la Seu de Mallorca, l´Orquesra Simfònica de Balears, la Coral UIB i els solistes vocals Nancy Fabiola Herrero (mezzosoprano), María Ruiz (soprano), Dario di Vietri (tenor) i Simó Orfila (baix), oferiran el Rèquiem de Verdi, sota la direcció de Pablo Mielgo. La recaptació anirà a benefici de Projecte Home.

Compartir el artículo

stats