Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Quatre bones propostes musicals

Santa Clara. De forma quinzenal el convent de Santa Clara de Palma proposa un cicle de Litúrgia i Cant Coral. Avui la formació convidada per acompanyar la Missa i després oferir un concert és l´Orfeó Universitat de les Illes Balears que dirigeix Concepció Oliver. Durant la missa (18h) s´interpretaran obres de Bach, Bruckner, Lécot, Mozart i Frisina; després, en el recital, les partitures seran de Bach, Julio Domínguez, Elgar, Javier Busto i Fauré. Al piano M. Antònia Gomis.

Bach. Segueix el cicle de dos concerts amb les Sonates i Partites per a violí sol de Bach a càrrec del violinista americà, resident a Mallorca, Barry Sargent. La cita és a l´Arxiu del Regne de Mallorca (19h) i en el programa les tres obres que manquen per tancar la integral que començà la setmana passada: Sonata i Partita número 2 i Partita número 3.

Ralph Vaughan Williams. Enguany es compliran seixanta anys de la mort del compositor anglès i per tal de recordar l´efemèride, el trio format pel violinista Ramon Andreu, el pianista Magí Garcías i la soprano Fiona Stuart Wilson oferiran un monogràfic del compositor a Sant Felip Neri de Palma (20h) sota el títol de La melodia d'una nació. En el programa hi trobam les obres The Lark Ascending, Fantasia on Greensleeves, Romance & Pastorale, Linden Lea i Silent Noon, entre d´altres peces.

Mozart. El Rèquiem de Mozart és una de les partitures més conegudes del compositor de Salzburg i una de les que reuneixen més públic quan es programa en viu. Doncs avui horabaixa i a l´església de Santa Creu de Palma (20.30h), Fernando Marina es posarà al davant de la seva agrupació Acadèmia 1830 (cor i orquestra) per presentar, juntament amb la Capella Davídica de Ciutadella, que dirigeix Isabel Juaneda, la soprano Maria Camps, la mezzosoprano Iolanda Riera, el tenor Antoni Lliteres i el baix Josep Miquel Ribot, una versió d´aquesta obra tan captivadora. Com ja és habitual, mitja hora abans del concert es farà una explicació de l´obra, amb petites intervencions musicals.

Compartir el artículo

stats