Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Bach i la primavera

Johann Sebastian Bach va néixer un 21 de març, com la Primavera, a Eisenach, a la Turíngia, al costat del Warburg, aquell castell dalt d´un turó en el qual les llegendes medievals situen els combats poètics dels trobadors. Era l´any 1685, quan el Barroc estava en la seva esplendor.

Bach no només és el paradigma de la música, sinó que també ho és de la música antiga. Fou el compositor que inspirà músics com Nikolaus Harnoncourt o Gustav Leonhardt a treballar el repertori cercant el so original. Amb les Cantates de Bach que dirigiren i enregistraren ambdós mestres, molts aficionats vàrem conèixer l´esperit de l´anomenada música antiga.

Coincidint amb l´efemèride bachiana, des de fa uns anys, el 21 de març és el Dia Europeu de la Música Antiga, una jornada que sorgí en el sí de la Xarxa europea de la Música Antiga.

És per això que avui, a la Capella de les Escolàpies de Sóller (20 hores), el grup mallorquí The Archduke´s Consort, que treballa amb instruments originals o amb còpies fidels, oferirà un concert amb Danses i cançons espanyoles, franceses i italianes del Renaixement.

Guillermo Femenias i Jaume Compte tocant guitarres renaixentistes, llaüt i percussió, acompanyaran la soprano Fiona Stuart-Wilson en un programa amb obres d´Alonso Mudarra, Adrian Le Roy, Pierre Guédron, Josquin des Prez, Juan del Encina o del Cançoner d´Upsala, entre d´altres i que segur omplirà l´emblemàtic espai d´esperit dels segles XVI i XVII.

El títol de la sessió és En un vergel espacioso, una frase d´un poema del Marquès de Santillana.

Compartir el artículo

stats