Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Poemes i quadres posats en solfa

Rolf Martinsson és un dels més importants compositors suecs. Les seves obres per a orquestra formen part dels repertoris de grans formacions i han sonat a escenaris de reconegut prestigi. Actualment és professor de composició a la Malmö Academy of Music.

Ich denke Dein... és una composició per a soprano i orquestra, pensada per a la veu d´una altra sueca il·lustre, Lisa Larsson, ara per ara una de les sopranos més sòlides del panorama líric; de fet podem trobar el seu nom relacionat amb teatres com Bavarian State Opera, Royal Opera House Covent Garden, Teatre La Fenice, Teatre de Genève, Opéra de Montecarlo i a festivals com el de Salzburg, Lucerne, Glyndebourne, o Aix-en-Provence.

Per aquesta composició, l´autor va emprar poemes de Goethe (Die Liebende schreibt), Eichendorff (Mondnacht) i Rilke (Liebes-Lied i Blaue Hortensie).

Avui horabaixa a l´Auditòrium de Palma (20h), Lisa Larsson, acompanyada per la nostra simfònica, cantarà aquesta peça en forma de quadríptic, en un concert que començarà amb l´Obertura d´una interessant òpera de Haydn, L´isola disabitata, el llibret de la qual sorgí com a petició que feu Farinelli, el famós castrat, al poeta Metastasio.

I per acabar, a la segona part, la versió orquestral que de la partitura de Mussorski Quadres d´una exposició, en feu Maurice Ravel.

Una orquestració avui considerada un referent. Ravel va saber captar perfectament l´esperit de les deu parts d´aquesta suite que el compositor rus havia escrit, per a piano, en homenatge al seu amic, el pintor i arquitecte Víktor Hartmann, que havia mort amb només 39 anys.

Pablo Mielgo dirigirà tota la sessió.

Compartir el artículo

stats