Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Bach, sempre present

Orgue.- Organitzar cinc-cents vint-i-dos concerts, dissabte rere dissabte, els matins i amb l´orgue com a instrument protagonista, estareu d´acord amb mi que és una heroïcitat que només mereix aplaudiments. Doncs aquesta xifra és a la que avui arriba el cicle musical Els Matins de l´orgue, que des de fa onze anys proposa un recital a l´orgue de l´església de Sant Bartomeu d´Alaró a les 11.30 h.

I avui, l´encarregat de fer sonar aquest instrument és l´organista de Lluc, Rafel Riera, amb un programa que comença amb dues obres de Bach, per després oferir unes Variacions de Denis Bedard, el final d´una Sonata d´Alexander Guilmant i Ecstasy del mallorquí Pare Antoni Martorell.

És de justícia dir que aquests concerts són possibles gràcies a l´empenta de l´Orfeó alaroner amb el suport de la parròquia i l´ajuntament d´Alaró i, sobretot, la constància del també organista Miquel Benàssar.

Missa.- Sense deixar els recintes eclesiàstics, avui horabaixa continua l´interessant cicle de Misses cantades i concert al Monestir de Santa Clara de Palma. A les 18 h, la Coral de Sant Joan, que dirigeix Daniel Mulet, cantarà les parts de la missa ordinària dels dissabtes per després oferir un recital.

Roig.- També avui i a la Capella dels Dolors de l´església de Sant Felip Neri de Palma (19.30 h), el pianista Joan Roig ens proposa un programa ben atractiu. Primer Bach, amb dos dels seus Preludis i Fugues, el Primer (que emprà Gounod com a base de l´Ave Maria) i el que porta el nombre 21. Després la Sonata K 282 de Mozart, que donarà pas a tres Intermezzi de Brahms (dos de l´Opus 117 i un de l´Opus 118), per acabar amb la versió total de les Consolations de Liszt, un conjunt de sis fragments en forma de Nocturn i que poques vegades s´interpreten com a grup complet. Sembla que el nom de Consolations l´agafà el compositor a partir d´un poema de Lamartine titulat Une larme, ou Consolation.

Alguns dels materials i temes d´aquest llibre de música, provenen d´altres composicions de Liszt i d´altreso foren emprats posteriorment per elaborar alguna sonata.

Compartir el artículo

stats