Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un requiem ple de vida

El meu model d´inspiració és Mozart. La manera d´entendre la música és la mateixa: crec que el compositor ha de trobar el seu propi model de bellesa. I Mozart, expliqui el que expliqui, sigui una òpera o un concert per a piano, és bellesa pura".

Així s´expressava Albert Guinovart fa un mes a la Revista Musical Catalana.

Y és que avui horabaixa a l´Auditòrium de Palma (20h), dissabte al de Girona i diumenge al Palau de la Música de Barcelona, la nostra Orquestra Simfònica, dirigida per Pablo Mielgo, estrenarà un Requiem del compositor català, que ell mateix defineix com "un cant a la vida més que a la mort". I afegeix: "És rar que m´encarreguin a mi un Rèquiem, que som de caràcter alegre, tal vegada per això he compost una partitura que parla de la vida i considera la mort com una darrera etapa" (declaracions fetes a eldiario.es).

En aquesta obra, estructurada en tretze parts, a més del nostre conjunt instrumental hi intervindran la soprano Marta Mathéu, el baríton Josep-Ramon Olivé, el nin Ferran Quílez de l´Escolania de Montserrat i el Cor Jove de l´Orfeó Català (que dirigeix Esteve Nabona).

A més d´aquest estrena, la Simfònica interpretarà la Segona Simfonia de Brahms, un compositor que en el seu Requiem Alemany, també s´acosta més als vius que als morts.

Aquesta proposta no s´inclou dins la temporada d´abonament, es tracta d´un concert extraordinari.

Compartir el artículo

stats