Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Article brevis

Quan, en música, parlam d´una Missa, ens referim a una forma musical en la qual el compositor agafa els textos de les parts de l´ofici litúrgic, normalment en llatí, i en fa una creació musical.

Moltes d´aquestes Misses avui formen part del catàleg d´obres mestres de la història de la música, la Missa en si menor de Bach, la Missa Solemnis de Beethoven o la Missa de la Coronació de Mozart en són uns exemples.

A partir d´aquest concepte, sorgeix la idea de Missa Brevis, que agafa el nom a partir de la idea de no incloure el Credo, normalment la part més llarga de qualsevol missa. El mateix Bach en el barroc i Haydn i Mozart durant el classicisme, són exponents d´aquesta manera de fer música religiosa. Però no només aquests compositors, a França per exemple, tenim Delibes i Gounod.

Avui horabaixa a l´església de Sant Juníper Serra de Son Ferrer (20.30h) i demà diumenge a l´església de Sant Joan Babtista de Calvià (20h), el Cor de Calvià i el grup instrumental Ensemble Palatschko, dirigits per Llorenç Gelabert, interpretaran la Missa Brevis de Léo Delibes i la Missa Brevis número 7 de Charles Gounod, que tenen en comú la inclusió, després del Sanctus, de l´himne eucarístic O Salutaris hostia, la lletra del qual s´atribueix a Sant Agustí. Com a veus solistes hi participaran la soprano Tonia Vidal i el baríton Sergio Vázquez.

Compartir el artículo

stats