Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Pa i ensalada

Pa. Molt encertat el dibuix del cartell que anuncia un projecte curiós, en el qual s´ajuntarà la Música amb altres disciplines, com el menjar, l´arquitectura i fins i tot la mística. És una proposta interessant, com totes les que lidera Miquel Àngel Aguiló, personatge eclèctic com pocs, i en la qual la sorpresa serà un element primordial. Podem intuir, però no afirmar en certesa, tot el que pot passar avui horabaixa a l´església de Sant Antoniet de Palma (18h). Hi haurà música, molta i bona. Però també cuina, reflexió i poesia. Amb el títol Pa. Espai de Silenci. Poema sonor-visual, experiència sensitiva i subtil, diversos artistes de diferents branques, acompanyaran uns músics que interpretaran dotze peces compostes per Aguiló. El misteri, la sorpresa i el gaudi, estan garantits. I a més, per una bona causa, l´ONG Amics de Tilloli.

Ensalada. El músic català Mateu Fletxa, El Vell, qualificat d´aquesta manera per distingir-lo del seu nebot del mateix nom però conegut com El Jove, va crear, en el segle XVI, una forma musical nova, l´Ensalada, feta a partir de combinar els trets específics del Madrigal, la polifonia religiosa i profana així com la cançó amable i humorística del renaixement.

Les Ensalades de Mateu Fletxa, El Vell, foren molt populars després de la mort del compositor, gràcies al fet que foren publicades per l´altre Mateu Fletxa, El Jove, a Praga. Des de llavors no han deixat d´interessar a grups vocals i instrumentals de cambra d´arreu del món. Com l´Art Vocal Ensemble, que dirigeix Llorenç Gelabert i que avui horabaixa i a l´església de la Mare de Déu de la Mercè de Palma (20h) n´interpretarà un tast al costat de la formació instrumental Ensemble 1595 (sacabuix, baixó, baixonet, flauta de bec i percussió). En el programa títols ben coneguts de Fletxa com La Guerra o La Bomba, entre d´altres.

Compartir el artículo

stats