Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Cantera

Si la Coral Universitària (m´agrada més la notació antiga), avui Coral Universitat Illes Balears, no existís, l´hauríem d´inventar. Ha estat tanta la seva aportació a la dinamització de la música (i no només vocal) a les illes, que el seu nom s´ha d´escriure amb majúscules. Cert.

Després de quaranta anys de cant (molts ja hi érem), aquell grapat de joves amb texans, cabells llargs i camises a quadres ha esdevingut una família amb moltes i diverses branques de formacions filials que a més de moure joves de cinc fins a noranta anys, promou la cantera. Cantera, sí, amb els dos sentits: incentiva les ganes de cantar i a la vegada crea esperit de grup i educa en el cant a persones que més tard podran formar part del cor mare.

Avui vespre i unes setmanes abans del tradicional concert de Nadal, la Coral Universitària (continuaré amb l´expressió antiga) tanca les celebracions del seu quarantè aniversari. I ho fa a la Basílica de Sant Francesc de Palma (20.30h), a través d´un programa que ha titulat Un viatge per quaranta anys de música coral i en el qual ens trobarem amb obres d´autors més clàssics com Tomàs Luis de Victoria (no hi podia mancar l´Ave Maria), Pau Casals (O vos omnes), Miquel Tortell (imprescindible Aubada) i Joan M. Thomàs (la sempre efectista Canticum de Archa de Noé i Campanes sobre el mar), al costat de composicions contemporànies d´Antoni Parera Fons (Cançó per a Mn. Alcover, amb lletra de Gabriel Janer Manila), d´Antoni Mulet (Entenam-nos per amor, amb text de Ramon Llull, que iniciarà la vetllada al costat de la tomba del Mestre medieval) i de Josep Vila (Salve regina) o d´altres músics forans com Eriks Esenvalds (Only in sleep, peça en la qual cantaran com a solistes Esther Barceló i Irene Gili) o Dan Forrest (deliciosa i espiritual Good night, dear heart).

Una proposta, aquesta, que ens ha d´omplir de goig i d´esperança. Goig per poder gaudir de la música i esperança vers un futur musical que promet.

Enhorabona!

Compartir el artículo

stats