Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Només hi faltes tu, Verdi

Amb l´Obertura de Le Nozze di Figaro de Mozart, l´Orquestra Simfònica encetarà avui horabaixa un programa dedicat, quasi bé de forma monogràfica, al món de l´òpera. Només l´Ave Maria de Giulio Caccini, que no és de Caccini sinó d´un compositor rus, Vladimir Vavilov, que en lloc de signar amb el seu nom ho feia amb el d´altres músics coneguts, no prové de cap títol líric. La cita serà a Formentor (19h) i dins el cicle Formentor Sunset Classics.

La nostra formació simfònica no estarà sola, ja que a més d´interpretar altres moments instrumentals com l´Intermezzo de Cavalleria Rusticana, un dels moments més sentits de l´òpera de Pietro Mascagni o l´Obertura d´Orfeu als inferns, de Jacques Offenbach, amb el Can-Can inclòs, acompanyarà Olga Peretyatko Mariotti a diferents àries per a soprano de Giacomo Puccini (el sempre deliciós O mio babbino caro de Gianni Schicchi), Gaetano Donizetti (Oh luce di quest'anima, de Linda di Chamounix), Charles Gounod (Je veux vivre, de Romeu i Julieta), o Georges Bizet, de qui, curiosament, la cantant ha triat Ouvre ton coeur de la Cantata Vasco de Gama, una obra per a veus i orquestra realment poc interpretada.

Si descartam aquesta puntual raresa, tot el que queda del programa és ben conegut, podem dir que el recital serà com un Hightlight de l´òpera italiana i francesa dels segles XIX i XX. Només hi manca Verdi per arrodonir la sessió. Tal volta als bisos?

Compartir el artículo

stats