Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu VI

Deià.- Si ahir el Festival de Música de Deià proposava un homenatge al seu creador, Patrick Meadows, a través de la Russian Strings, Chamber Orchestra i Misha Rachlevsky com a director, avui segueixen els concerts a Son Marroig (20.30h) amb RiuDolç Brass & Mario Molina, una formació de vent ampliada amb piano. En el programa dues transcripcions (una de la Canzone Duodecimi toni de Giovanni Gabrieli i l´altra de la Rhapsody in blue de George Gershwin) i tres estrenes (Quintet núm. 2 de Jose Vicente Franco, Quintet núm. 1 del mallorquí Antoni Mairata i Akrono de José M. Núñez). Curiosa, però interessant varietat de sons, que van des del barroc fins al segle XXI, passant per una combinació entre la música clàssica i el jazz.

Jazz.- Demà divendres acaba el Summertime jazz, un cicle estiuenc que ha portat a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa bones vetlades musicals. I la cloenda (20.30h) no és menysprable, ans al contrari està plena d´interès. El grup encarregat de tancar el festival és K´njazz, un quartet que amb poc més d´un any de vida ha aconseguit un estil propi a través de la fusió de diferents estils com el de la música clàssica el funk o el jazz.

K´njazz està format per Alberto Moreno (Saxòfon tenor), Rubén García Navarro (bateria), Juanan Torrandell (Contrabaix) i Sergi Sellés (piano)

Taquilla inversa.- I com a proposta per acabar musicalment la setmana, el proper diumege Maia Planas (soprano) i Tomeu Moll-Mas (piano) presentaran a Pollença el recital titulat De països llunyans amb obres de Domenico Scarlatti, Maurice Ravel, Robert Schumann, Joaquín Turina i Albert Malotte, un compositor que va conrear molts i variats gèneres, fins i tot compongué bandes sonores per a pel·lícules de Walt Disney.

La cita serà al Claustre de Sant Domingo (19.30h) i les entrades s´abonaran a través de l´anomenada taquilla inversa, la qual cosa permet abonar, al final de la sessió el que cada espectador vulgui.

Val esmentar que el mateix recital servirà per inaugurar el I Festival de Música i Cinema ´Albert Hay Malotte´ al poble de Purchena (Almeria), el divendres 22 de setembre. I és que el pianista i compositor americà té una obra dedicada a aquest poble i fou Tomeu Moll-Mas el primer intèrpret que l´enregistrà.

Compartir el artículo

stats