Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Estats Units, Deià, Rússia

Els qui en algun moment ens hem dedicat a l´organització de concerts, però també els aficionats a la música, recordarem la figura del nord-americà Patrick Meadows com la d´una persona inquieta, sempre disposada a col·laborar i a fer que, tant grups de fora com altres formats aquí, poguessin tenir l´oportunitat de tocar. Meadows fou un apassionat de la Música en viu, ell mateix era músic i sabia el que representava poder tocar en directe.

Meadows, resident a l´illa durant anys, morí fa uns mesos, però la seva petjada encara perdura, sobretot a Deià, lloc en el qual fundà el Festival de Música, que enguany arriba a la seva trenta-novena edició, que es diu aviat. Quasi quaranta anys oferint propostes de gran nivell. Com la que anit a Son Marroig (20.30h) presenta la Russian Strings Chamber Orchestra Kremlin, formació dirigida per Misha Rachlevsky en una vetllada dedica a recordar la figura de l´enyorat Patrick.

Amb el títol de Patrick Meadows in memoriam 1934-2017, la formació russa interpretarà un programa format per obres d´Arnold Schoenberg (La Nit transfigurada), Franz Schubert (transcripció d´un Quartet de corda), Piotr Txaikovski (Serenata per a cordes) i un menys conegut Tom Schnauber (In memory of Henry Temianka).

El director de la formació justifica l´elecció d´aquestes obres, que no s´han triat a l´atzar, ja que tenen una relació directa amb el Festival o amb el seu creador: algunes sonaren el 20 d´agost de 1987, durant la primera nit del cicle i altres eren molt estimades per Meadows. I és que Rachlevsky ha estat convidat regularment a dirigir a Deià amb diferents formacions, una de les quals, la New American Chamber Orchestra, deixà sempre un bon record entre els melòmans.

Compartir el artículo

stats