Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu III

Dansar amb aires clàssics.- Pràcticament tots els compositors clàssics (entenent el mot en sentit ample) han conreat els múltiples estils aplicats a la dansa: Bourré, Vals, Minuetto, Tango, Danses populars...

Avui vespre i al Castell de Son Mas d´Andratx (22h), ho podrem comprovar a través del recital que el Duo Blanco-Cortès oferirà al piano a quatre mans amb el títol genèric de Danses del Món i en el qual ens trobarem danses escrites per compositors com Bach, Brahms, Debussy, Piazzola, Dvorak, Schubert, Bernstein i el nostre Samper.

El programa, estructurat per països i zones geogràfiques, també es podrà escoltar a altres indres de Balears i a Perú al Teatre Municipal de Trujillo el dia 19 d'agost, ja que els dos artistes han estat convidats a actuar en el marc del programa cultural de CEPROCUT-2017.

Portocolom.- Seguix a Portocolom el cicle Música al Port, que avui proposa un Concert per tal de presentar el disc A les cales dels ulls, del grup Vers Endins. La cita és al Centre Cívic (22h)

I demà, també al mateix port, el ja tradicional Concert benèfic de David Ordinas, que enguany arriba a la seva desena edició. L´espai triat serà l´aparcament del pavelló del Poliesportiu Municipal Toni Penya (22h)

Son Marroix.- Ens ho recorden els organitzadors del Festival de Música de Deià: Demà, dia 4 d´agost, fa cent setanta anys del naixement al Palazzo Pitti de Firenze, la residència dels Grands Ducs de la Toscana, de Lluis Salvador d´Austria, l´Arxiduc.

Per recordar l´efemèride, la pianista Susan Bradbury, amb Eilidh Martin al violoncel i Tom Hankey al violí, protagonitzaran un concert dins el marc del trenta novè Festival de Deià, en memòria de l´il·lustre viatger. La cita és a Son Marroig (21h) i inclou la interpretació de partitures de Robert Schumann, Franz Schubert y Charles Ives.

Rachlin a Bellver.- Amb l´Obertura i Fantasia sobre Romeu i Julieta de Piotr I. Txaikovski començarà, dissabte, el concert que la nostra Orquestra Simfònica oferirà al castell de Bellver (21.30h), amb Julian Rachlin com a solista i director d´un programa que inclou el Concert per a violí núm.5 de Wolfgang A. Mozart i la Simfonia núm.5 també de Txaikovski.

Programa interessant, sens dubte, tant per les obres que el formen com per la vàlua de l´intèrpret/director convidat. Rachlin és un dels grans de la seva generació, sobretot com a gran violinista però també com a especialista en la Música de Cambra. De fet ho podrem comprovar la propera setmana quan presenti a Bellver un programa amb obres per a petit format de Prokofiev, Xostakóvitx i Franck.

Compartir el artículo

stats