Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Amors del més enllà

Segueix la Simfònica el seu cicle estiuenc. Avui vespre a les Bodegues Macià Batle (21h), com ahir a Bellver, ens arriba una proposta interessant, a base de música espanyola. A la primera part ens trobam amb una obra clàssica d´aquest tipus de repertori i una de les més conegudes de Manuel de Falla, es tracta d´El Amor brujo, una partitura que, si bé no va tenir massa bona collida en la primera versió, sí que ha esdevingut tot un referent, a partir d´algunes modificacions que li feu el compositor.

L´Orquestra té molts moments bellíssims i fins i tot espectaculars, que serien impossibles sense pensar en el moviment Impressionista francès precedent, basta pensar en la Dansa ritual del foc versionada repetidament. Ara bé, són els moments cantats els qui fan que l´obra tengui duende, màgia. És la veu femenina la que imprimeix caràcter a aquesta partitura que pretén contar una història de bruixeria, d´espectres que tornen del més enllà, de gelosies fantasmals i d´encanteris.

Hi ha dues lectures possibles d´aquesta obra tan interessant, la primera seria la més ortodoxa que inclou la veu d´una mezzosoprano. Teresa Berganza, per exemple, l´ha cantada en múltiples ocasions i aquí l´hem sentida amb Silvia Corbacho com a solista. Ara bé, una segona lectura és la que substitueix la mezzo per una cantaora, més acostada a l´estil flamenc. I aquesta sembla ser la que ha triat Pablo Mielgo pel concert d´aquests dos dies, ja que la persona convidada no és altra que Trinidad Montero, més coneguda com a "La Trini", una especialista en cobla, en flamenc, en jazz i fins i tot en bossa nova.

A la segona part, aprofitant la presència de l´artista, l´orquestra l´acompanyarà en una selecció de cobles de Manuel López-Quiroga, el Maestro Quiroga del trio Quintero, León y Quiroga. No serà, doncs, estrany sentir temes com No me llames Dolores o Tatuaje, que popularitzà en el seu moment Conchita Piquer.

Aquest concert a Santa Maria té un caràcter solidari, ja que la seva recaptació anirà destinada a ajudar nins desvalguts a Perú.

Compartir el artículo

stats