Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Posta de sol amb música de cambra

Vaig conèixer la pianista canària Marta Moll fa uns anys a través d´un bon amic comú, Pedro Pablo Marrero. Amb ells vaig tenir ocasió de conversar, sobretot de música. Fou a partir d´aquells encontres quan sorgí la idea d´organitzar algun concert a la, aleshores, jove promesa. I així fou; amb ella vaig tenir el gust de treballar en diverses ocasions, sempre amb mot bona acollida de públic i crítica.

Per altra banda i quasi al mateix temps, alguns músics de la Simfònica i companys catalans em parlaven de Damian Martínez, un violoncel·lista molt prometedor, que aconseguia amb el seu instrument sons nous i plens de musicalitat.

Anys després, ja les dues sensibilitats han esdevingut parella artística i aquells dos joves que prometien tant han triomfat sobradament a través del Dúo Cassadó, nom que surt a mode d´homenatge a un dels més grans cellistes de la seva generació, la de la primera meitat del segle XX. Gaspar Cassadó és, avui, un referent mundial pel que fa a la música per a violoncel.

Avui vespre el Dúo Cassadó omplirà la posta de sol a Formentor de bona música de cambra (Hotel Formentor, 20.30h).

Compositors com Schubert (amb la immensa Sonata Arpeggione), Schumann (a través de l´ Adagio i Alegro opus 70, una partitura que sempre commou), Ernest Bloch (amb l´obra en forma de pregària From Jewis Life) i Astor Piazzola (de qui interpretaran, com no podia ser d´altra manera, un Tango) acompanyaran una obra del mateix Cassadó, de qui el duo interpretarà Rapsodia del Sur, una partitura que na Marta i en Damià empraren com a títol genèric d´un disc dedicat a obres del músic català i que edità Warner Classics.

Compartir el artículo

stats