Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Solstici ve de sol

Si bé el consens internacional de dedicar el 21 de juny de cada any a la Música (de fet no hauria de ser cada dia el Dia de la Música?) va arribar l´any 1985, la història ve de més lluny, quan el 1976, el músic i productor Joan Cohen va proposar que en els solsticis d´estiu i d´hivern les ràdios franceses emetessin programes especials dedicats a la música.

Anys més tard, el 1981, Jack Lang, aleshores ministre francès de cultura, fa seva la frase d´un col·laborador seu que "la música ha d´estar oberta a tothom, més enllà del tipus de música que sigui" i crea la Festa de la Música, la primera edició de la qual va tenir lloc el 21 de juny de l´any següent.

I arribam al ja esmentat 1985, Any Europeu de la Música per la conjunció d´efemèrides (tres-cents anys del naixement de Bach i Haendel entre d´altres), quan el 21 de juny d´aquell any molts països s´apuntaren a la iniciativa que encara ara perdura i creix.

L´essència d´aquest Dia de la Música és la de mesclar estils i ajuntar tipus de públic, acostant la música al carrer. És per això que la nostra Orquestra Simfònica proposa avui un concert al Born de Palma (20h), amb Conxa Buika com a solista vocal i amb la direcció de Toni Cuenca qui també ha orquestrat totes les cançons, entre les quals hi ha el clàssic Siboney, però també Nostalgias o Soldedad.

Compartir el artículo

stats