Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Curiositats musicals

Avui horabaixa, a Palma, coincideixen dos concerts, cada un dels quals té, a priori, el valor afegit de la curiositat, sigui per les obres que s´interpretaran o sigui per la instrumentació. Es tracta del Concert corresponent al Festival Beethoven i del que organitza Juventuts Musicals.

Anem a veure:

Quan parlam de Quintet amb piano tendim a pensar en un grup d´instrumentistes de corda més un teclat. Ara bé, també existeixen altres formacions similars però formades per instruments de vent. És el cas de la proposta que ens presenta la Sociedad de Concerts avui al Centre Cultural Sa Nostra de Palma (20h) i en la qual Carlos Fortea (oboè), Silvia Insa (clarinet), Josep Tatay (fagot), José Francisco Fortea (trompa) i Enrique Bernaldo de Quirós (piano) interpretaran quintets per a instruments de vent i piano de Mozart y Beethoven, els dos grans noms clàssics pel que fa a aquesta estructura. En concret el Quintet en mi bemoll K 452 de Mozart (una de les obres que més estimava el mateix compositor) i l´Opus 16 de Beethoven, que indirectament s´inspira en la peça mozartiana.

Per altra banda la Sala Mar Vermell del convent de les Caputxines (20h) serà l´escenari del concert que dins el cicle Joves intèrprets de Joventuts Musicals oferirà Olga Morral Bisbal amb el seu acordió.

En el programa hi trobam versions de peces de Mozart (un curiós Andante escrit per a orgue), Haydn (una sonata originàriament per a piano) i Bach (una Suite Anglesa per a teclat), a més d´obres pensades per a l´instrument de Keiko Harada (Book I) i Toshio Hosokawa (Melodia).

Compartir el artículo

stats