Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Tardor musical

Enrique Bernaldo de Quirós és un entusiasta. A la vessant de pianista a punt de treure un nou disc i professor del Conservatori s´hi afegeix la de programador.

Avui, el Centre de Cultura de Sa Nostra de Palma (20h), acull el primer concert del Festival de Tardor que per tercer any arriba com a proposta especialitzada en la Música de cambra o de petit format. N´Enrique n´és el responsable.

Vistos els precedents d´anys anteriors, és de suposar que el grapat de vetllades dels propers dimecres alterns de tardor (dimecres sí, dimecres no) valdran la pena i que els diferents grups i solistes programats ompliran de bona música aquest cicle ja consolidat. Com a nexe d´unió entre tot ells, el piano com a instrument predominant.

El Duo del Valle, guardonat en el Concurs internacional de música ARD de Munich serà l´encarregat d´obrir la primera sessió amb un programa a dos pianos que bé podem qualificar d´eclèctic, ja que conté obres de Mozart, Ravel, Gershwin i Ligeti.

D´entre totes les peces, dues són remarcables: La Valse de Ravel i l´adaptació de fragments de l´òpera Porgy and Bess de Gerswin.

De l´obra del compositor francès, pensada com a ballet, podem recordar que marcà un abans i un després de la relació entre Ravel i Diágilev, l´ànima dels Ballets Russos, ja que l´empresari i director no la considerà mai una peça pròpia per a ser ballada: "Això no és un ballet, és la pintura d´un ballet", va dir.

Del Porgy and Bess, què podem afegir? Doncs poca cosa, només dir un cop més que conté molts moments sublims que ja pertanyen a la memòria musical del segle XX. Qui no coneix Summertime?

Compartir el artículo

stats