Amb l´espectacle Bachx2, comença avui horabaixa (19h) la temporada musical de tardor del Caixafòrum de Palma, que al llarg de les setmanes vinents oferirà concerts de cant, percussió i flamenc.

Bachx2, que és el mateix que sumar Bach més Bach, proposa la idea de fer veure i sentir, a través de la dansa i el so en directe, alguns moviments de les Suites per a violoncel sol, en concret una selecció de la primera, la segona i la sisena.

Amparo Lacruz, violoncel i Isabel López Pérez, dansa, intenten recollir l´essència d´un dels corpus musicals més interessants de tots els temps a partir d´una interpretació acurada i un moviment elegant.

Són, les sis Suites de Bach, un exemple de música en estat pur, sense concessions ni adobaments. Escrites cap enllà el 1717 i recuperades en el segle XX per Pau Casals, avui són peces obligades per a qualsevol violoncel·lista.

La idea bachiana d´un violoncel sol, en forma de monòleg, ens apareix aquí en estricte i espiritual diàleg amb el cos humà.

El violoncel, que canta com les persones, marca uns tempi que la dansaire ha de seguir en escena. Tot un repte per a aquestes dues solistes intentar mantenir, durant quasi una hora, una atenció doble: la d´escoltar en viu Bach i la de vibrar amb el moviment. No debades aquesta performance ha estat qualificada de difícil, però també de sublim.