Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Encontres a tres

La proposta va de tres en tres. Encontres a tres. Això és el que a partir d'avui vespre i al Teatre Principal de Palma (20h) ens proposa la Fundació A.C.A. (Àrea de Creació Acústica) amb els Encontres de compositors, que arriba a la trenta-setena edició.

Anit, demà i demà passat i amb el títol de "Monogràfics", el cicle de concerts/espectacles ens vol acostar la música de tres creadors: un clàssic (John Cage), un felanitxer (Bartomeu Artigues) i un català mallorquinitzat (Xavier Carbonell).

De l'americà serà Jean Pierre Dupuy qui, en la sessió inaugural, ens interpreti les Sonates & Interludes for Prepared Piano, un grapat de vint imatges musicals que l'imprescindible compositor compongué a partir del seu interès vers la filosofia oriental, en concret la hindú.

De Bartomeu Artigues (la música del qual conté l'esperit d'Egicio Petrovich, Carles Guinovart i David Padrós, entre d'altres) serà el seu amic i guitarrista solvent Josep Sbert qui farà sonar les seves composicions per a guitarra.

I pel que fa a l'inclassificable Xavier Carbonell, compositor, investigador, professor i també solvent teclista, serà el valencià Paco Vicedo qui donarà a conèixer tota la seva integral per a instruments de percussió.

Serà a partir de novembre quan els Encontres tornin amb tres propostes més a través del Cicle Ensembles.

P. S. Acabat d'escriure aquest comentari me comuniquen la mort de Mariano Isasi, primer administrador de la Simfònica, després el seu gerent i sempre un dels millors amics de la formació. Per ell, sia on sia, que continuï sonant la Música.

Compartir el artículo

stats