Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La simfònica i l'altre Cohen

Avui s'inaugura Fira B!, que, segons els organitzadors, oferirà a Mallorca "una selecció d'excel·lència artística i riquesa de formats per seduir al públic i estimular la sortida d'aquests més enllà de les Illes".

La tasca promet. A altres indrets es fan propostes com aquesta i la veritat és que funcionen. Sense anar més lluny tenim la Fira de Teatre de Manacor i, pel que fa a la música, el Mercat de Música Viva de Vic. Així que, d'entrada, hem de pensar que la cosa serà profitosa.

L'acte musical que centra l'atenció, avui, és el concert que la Simfònica oferirà en el Teatre Principal (20h), acompanyant un dels grans del jazz actual: Avishai Cohen, un contrabaixista i cantant que amb Omri Mor (pianista) i Itamar Doari (percussionista) forma, des de fa més de deu anys, un dels trios amb més projecció internacional dins el seu estil.

Encara que una orquestra demana una lectura més ortodoxa de les partitures, segur que la improvisació jugarà un paper fonamental durant la sessió (parlam de jazz, és clar), la qual cosa farà que els títols més emblemàtics del trio (Song for My Brother, Puncha Puncha, Cançó Tradicional Morenika...) sonin nous.

Per Cohen no es tracta d'un experiment, ja que no és la primera vegada que l'artista israelià actua amb acompanyament orquestral. De fet ja ho ha provat amb l'Orchestre National d'Île-de-France i el diumenge vinent repeteix amb l'Stuttgart Chamber Orchestra i té anunciades col·laboracions amb la Brussels Philharmonic i la BBC Concert Orchestra, entre d'altres.

Compartir el artículo

stats