Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Balboa Buika

Segons responsables de la Simfònica la proposta d'anit serà "una simbiosi extraordinària" entre dues maneres de fer música.

Parlam del concert que faran la cantant Conxa Buika (Concepció Balboa Buika) i la nostra Orquestra, al pati de la Misericòrdia (21h).

Sens dubte Fusió és la paraula que millor li escau a l'esdeveniment. Ja per sí mateixa, la cantant mallorquina és fusió en estat pur, i si a més hi afegim una formació simfònica, encara més. Jazz, soul, flamenc, música llatina, música d'arrels africanes, boleros, fins i tot versions curioses de temes clàssics, es fondran en una vetllada que promet.

Per comprovar-ho, peguem una ullada al programa, que entre altres temes inclou:

Mi niña Lola, una copla que ha esdevingut un referent a partir de la interpretació que en feu Buika en el disc del mateix títol.

Santa Lucia, el tema que popularitzà Miguel Ríos i que segur que ens sonarà nou en boca de la nostra cantant.

Siboney, la famosa cançó cubana que composà Ernesto Lecuona i que han inclòs en el seu repertori artistes com Nana Mouskouri, Los Sabandeños i Omara Portuondo, per no parlar de Plácido Domingo, Alfredo Kraus o Josep Carreres.

La nave del Olvido, la gran balada de Dino Fuentes que donà a conèixer el mexicà José José en un disc, avui un clàssic dels anys setanta.

Lascia ch'io pianga, el tema que Haendel va incloure a l'òpera Rinaldo, i que han volgut cantar totes les grans sopranos com a ària de concert. Curiosa, com la de Buika, la versió que en feu Barbra Streissand en el seu recomanable disc Classical Barbra.

Com veim, basten els títols anteriors per qualificar la sessió d'avui vespre d'eclèctica. Eclèctica i suggerent. I si a més hi afegim que el director musical serà Toni Cuenca, l'interès augmenta, sens dubte.

Compartir el artículo

stats