Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu VI

Parella 1.- El repertori musical de peces escrites per ser interpretades per a dos pianistes és extens, tant si tots dos toquen en un mateix piano (a quatre mans, que es diu) com si es tracta de dos pianos diferents. De les obres pensades per a un sol piano n'hi ha d'originals, és clar, però moltes són transcripcions d'obres instrumentals.

Avui, a l'Auditòrium de Palma (20h), Piotr Machnik i Michal Bialk alternaran ambdós tipus de partitures en un recital a quatre mans que s'obrirà amb la Eine Kleine Nachtmusik mozartiana, que tots coneixem en la versió d'orquestra de cambra i es tancarà amb les Dances hongareses de Brahms, inicialment pensades per a dos pianistes però que hem escoltat sobradament en les versions orquestrals. Entremig la Fantasie D.48 de Schubert i la delicada Petite suite de Debussy, una poc debussyniana obra en quatre moviments, els dos primers dels quals foren inspirats per poemes de Verlaine.

Parella 2.- Des de Finlàndia, el Festival de Deià proposa anit a Son Marroig (20.30h) dues veus càlides amb acompanyament instrumental. Una parella de cantants formada pel baix Marti Wallen i el tenor Herman Wallen que amb el títol genèric de "The Wallen concert" oferiran un repertori que inclou els Michelangelo lieder d'Hugo Wolf al costat d'altres cançons de Schubert, Wagner i Yrjo Kilpinen. Lena Sorkina i Alfredo Oyagüez hi posaran la part instrumental al piano.

Són els Michelangelo Lieder de Wolf tres cançons amb textos de l'artista del Renaixement, escrites en els darrers anys de vida del compositor i que, sense pensar-ho, li donaren una molt merescuda fama que no havia tingut fins aleshores. Interessant el contrast entre els tres lieders, que s'han d'escoltar amb atenció, ja que amaguen passions, amors i sentiments passionals.

Compartir el artículo

stats