Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu V

LLull polissó.- Avui a la Sala d'actes del Teatre d'Artà (20h) es presenta el llibre L'univers simbòlic de Ramon Llull de Gabriel Genovart. Hi intervindran Catalina Sureda Mestre, directora de l'IES Llorenç Garcias i Font, Càndid Genovard Rosselló, catedràtic de Psicologia de l'Educació i exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'editor Lleonard Muntaner, Bartomeu Gili, batle i l'autor del llibre.

Ara bé, l'acte té també un vessant musical, ja que després de les paraules es passarà a l'actuació del grup Polissonia, una de les formacions illenques que més s'esforcen per recuperar la música medieval i del renaixement, sempre però amb un estil que s'acosta als propis del període en qüestió. En aquest cas, el sextet format per Eugeni Canyelles, Francesc Cubells, Bàrbara Duran Bordoy, Francesc Huguet, Lluc Mas, Francesca Suau Artigues interpretarà peces musicals de l'època lul·liana.

El clave és la clau.- Tot i haver finalitzat el Festival Chopin de Valldemossa, segueix la seva versió jove a través del cicle Joves Talents. I avui (21h) és el torn d'Adrià Gràcia, qui amb el clavecí (que substitueix puntualment el piano) interpretarà obres de Girolamo Frescobaldi, Michelangelo Rossi, Johann Jakob Froberger, Domenico Scarlatti, Pare Soler, Bernardo Storace i Joan M. Thomàs (Le Clavecin voyageur).

Gràcia és nascut a València, tot i que ha treballat com a pianista a l'Atelier Lyrique de l'Opéra de París, ciutat en la qual està actualment acbant un Màster de Música Antiga amb Olivier Baumont i Blandine Rannou.

Tramuntana a dues veus.- Dues veus les del duo Voicello, que formen la soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol i que demà participen al cicle Nits clàssiques de la Tramuntana a l'església de Deia (20.30h) a través d'una vetllada, la recaptació de la qual servirà per recolzar la iniciativa popular Salvem la Tramuntana!

La curiosa proposta inclou obres de Bach, Haendel, Offenbach, Mozart, de Falla, Delibes, Gerswin i del mateix Fiol.

Cantant i violoncel, bona combinació. No diuen que el cello és l'instrument que més s'acosta a la veu humana?

Compartir el artículo

stats