Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu II

Una veu.- Amb el tenor Josep Bros com a solista, arriba anit a Bellver (21.30h) un "estiu simfònic" més, una vetllada lírica amb l'Orquestra Simfònica, dirigida pel seu titular Pablo Mielgo.

En el programa dues maneres d'entendre el cant: repertori del món de l'òpera i del món de la sarsuela. Amb fragments de títols de referència d'ambdues formes musicals, com ara Una furtiva lagrima de Donizetti o Porquoi me réveiller de Massente, pel que fa a l'òpera i De este apacible Rincón de Madrid de Moreno Torroba o Por el humo se sabe de Vives, pel que fa a la sarsuela.

Una altra veu.- Demà diumenge a Sa Tafona de La Residencia de Deià (19h) i dimarts al cicle musical d'Andratx (21h), un altre concert amb la veu humana com a protagonista, amb la soprano Barbara Mirihien i la pianista Rumiko Harada. Un viatge través de l'òpera italiana des dels seus orígens fins al segle XX. Àries barroques com Si dolce e il tormento de Monteverdi, o Quella fiamma che m'accende de Marcello s'alternaran amb Regnava nel silenzio de Donizetti, Casta diva de Bellini o Senza mamma de Puccini.

Si Rumiko Harada, la japonesa resident a Mallorca des de fa molts anys, quasi no necessita presentació, sí val la pena saber que la cantant francesa, Barbara Morihien, ha estat dirigida per directors de la categoria de Christoph von Dohnányi o Claudio Abbado i que ha actuat a l'Òpera de París i a l'Òpera estatal de Munich, entre altres escenaris prestigiosos, amb papers com Fiordiligi de Cosi fan tutte, la comtessa de Les Noces de Figaro, Donna Anna de Don Giovanni, Micaela de Carmen, Marguerite de Faust o Violetta de La Traviata.

Animalades.- També demà diumenge, el Varador de Portocolom (22h) serà l'escenari en el qual Pere Siquier es posarà al davant de la Banda de Música de Felanitx per oferir un espectacle amb actors i quadre de ball titulat Bestiarium, una espècia de suite amb nou moviments cada un dels quals representa un animal (la Balena, els Peixos tropicals, el Corc, el Cargol, el Camaleó, els simis, el Cangur, el Tyrannosaurus Rex i la Mosca).

Els compositors que han compost la música per a aquest projecte són Ferrer Ferran, Oscar Navarro, Luis Serrano Alarcón, Jan Van der Roost, Kevin Houben, Bert Appermont, Philip Sparke, Robert W. Smith, i Victoriano València.

Compartir el artículo

stats