Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Si ens dius adéu...

"Pens que no és bo que un director musical estigui de forma vitalícia en el càrrec", d'aquesta manera s'expressava Salvador Sebastià fa unes setmanes en una entrevista en aquest diari i en la qual ens donava a conèixer la notícia de la seva partida com a director de la Banda de Música de Palma.

Aquest dia ha arribat. Avui vespre Salvador Sebastià ens diu adéu a través d'un concert al pati de la Misericòrdia de Palma (19.30h). Els conservatoris de València guanyaran un professor de direcció i nosaltres perdrem una batuta en alguns aspectes renovadora.

Però des d'aquí hem de demanar que aquest "adéu" es converteixi en un "fins aviat", ja que la petjada que ha deixat el director valencià ha estat forta i per tant seria lògit tenir-lo com a convidat properament. Tant a través del so que ha aconseguit de la plantilla instrumental com a través de la programació, que ha combinat l'interès per les grans obres amb les estrenes i amb l'atreviment, Sebastià deixa bon record. I aquestes característiques s'ajunten en el concert d'avui, titulat genèricament "Sons d'Amèrica".

Per començar Slava! de Leonard Bernstein (una obra que porta el nom de Mstislav "Slava" Rostropovich) i tot seguit i per primera vegada el Concert per a piano i orquestra en Sol major de Maurice Ravel (una composició que el músic francès escriví tot just després d'un vaiatge a Amèrica), amb el pianista Enrique Bernaldo de Quirós com a solista, que ja ha col·laborat amb la banda en altres ocasions. A la segona part dues partitures del jove compositor Vicente Ortiz Gimeno, Space Mission i Poirot.

Són paraules de Salvador Sebastià: "Deix bons records d'aquests tres anys; gràcies a compositors, directors, solistes i públic que han confiat en la Banda així com a totes les entitats artístiques i educatives que hi han col·laborat sempre donant tot el millor".

Compartir el artículo

stats