Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Jazz Mollet Portocolom

A Jazz de mar és un bon títol per un mini cicle musical que té el jazz com a protagonista i que a més es programa en un escenari que dóna l´esquena al Port. A partir del mot Jazz i de l´expressió "ran de mar", neix aquesta suggerent proposta que avui i demà vespre (22h) omplirà el Mollet d´En Pereió de Portocolom de bona música.

Amb el grup Hard Bop Divers com a cap de cartell, la sessió d´anit serà com un tribut al jazz dels anys cinquanta. Amb una antologia de temes stàndards i clàssics d´aquella època.

Però a més de la banda illenca altres noms interessants tendran el seu moment en el concert d´avui. Així la catalana Eva Fernández, jove saxofonista i cantant, sorgida entorn de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per l´eclèctic Joan Chamorro, actuarà acompanyada pel guitarrista Josep Munar, el bateria Salvador Font (tot un referent de la percussió) i el teclista Llorenç Barceló, tots ells formant un quartet vocal prou interessant.

I demà dissabte, segona convocatòria, i amb una altra vetlada de luxe; la que proposen el Marco Mezquida Trio, un grup liderat pel pianista menorquí guardonat repetidamet per l´Associació de Músics de jazz i Música moderna de Catalunya i el Biel Ballester Trio, liderat pel guitarrista que aconseguí que dues composicions seves, When I was a boy i Your shining eyes formassin part de la banda sonora de Vicky Cristina Barcelona.

Aquesta segona sessió també promet de valent. Pensem que amb el disc My friend Marko, que edità Fresh Sound New Talent el 2013, el trio de Marco Mezquida aconseguí el premi de la crítica com a millor disc de jazz de l´any per la revista Enderroc.

Per altra banda, el nom del guitarrista Biel Ballester ja bastaria per fer que una convocatòria jazzística es pugui qualificar d´interessant. Pensem que la seva manera de tocar la guitarra és, d´entre totes les possibles, "la que més s´acosta al so de Django Reinhard". Paraula d´Allen, Wood Allen.

Compartir el artículo

stats