Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Gràcies per ser-hi

L'Orquestra Simfònica, amb un gest que l'honra, proposa anit al castell de Bellver (21.30h) un concert extraordinari i gratuït per agrair als melòmans i seguidors la confiança.

D'aquesta manera, un grup de cambra, format per Francisco G. Fullana, violí, Gabriele Carcano, piano, com a convidats i Sonia Krasnova, viola, Emanuelle Bleuse, violoncel i Juan José Pardo, clarinet, tots tres membres de la fomació, interpretaran una sessió de cambra amb obres de Mozart, Hindemith i Brahms.

El programa começarà amb el Trio per a violí, violoncel i piano en Mi major KV 542, de Mozart, del qual és molt remarcable el segon moviment en forma d'Andante grazioso.

Pel que fa a Hindemith, l'obra triada és el Quartet per a clarinet, violí, violoncel i piano en Fa major, una obra en tres moviments (Mäßig bewegt, Sehr langsam i Mäßig bewegt - Lebhaft) que el compositor escriví l'any 1938 i que es pot veure com a metàfora de la lentitud.

Per acabar el Quartet per a piano número 1 en Sol menor, Opus 25 de Brahms, una partitura en quatre moviments (parau esment al quart, Rondo alla Zingarese: Presto) que és un referent del romanticisme alemany. L'obra, intensa i encisadora seduí de tal manera Arnold Schoenberg que el portà a escriure'n una transcripció per a orquestra, que anys després serví de base musical a George Balanchine per construir-ne un ballet pel New York City Ballet.

Compartir el artículo

stats