Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Ara que té vint anys

Creat durant el curs 1995-96, ara fa vint anys, l´Orfeó Universitat Illes Balears sorgí arran d´una idea compartida entre Joan Company i Concepció Oliver, que n´és la directora titular des de la fundació.

Moltes veus joves volien formar part de la família coral universitària, el prestigi assolit pel cor mare, la Coral Universitat Illes Balears, no feia més que augmentar les sol·licituds. I alguna cosa s´havia de fer per donar sortida a la demanda. Fou així com sorgí l´Orfeó que avui és un més dels cors filials que envolten la UIB de música vocal (Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Mestres Cantaires de la UIB i Cor de Majors de la UIB).

Vint anys donen per molt, permeten tenir ja una història i una consolidació. I no parlam només del repertori, extensíssim, sinó també de les propostes, algunes atrevides i potents. Podem esmentar, només com a exemple la participació en la Simfonia número 2 de Mendelssohn, l´Stabat mater de Dvorák, el War Requiem de Britten o la Simfonia dels salms d´Stravinski... sense oblidar la implicació en la divulgació de la música coral mallorquina a través de, per exemple, Cantico delle criature d´Antoni Martorell o la Cantata acadèmica de Joan Valent.

Avui horabaixa i en el Museu de Mallorca (20h), l´Orfeó Universitat Illes Balears, presentarà un concert per tal de celebrar l´efemèride. Amb una proposta eclèctica que inclou composicions provinents del món de la música per al cinema (Cinema Paradiso, The Mission, Exodus), del musical (West side story, Hello Dolly!, My fair Lady), de la música popular (La gavina, El canó de Palamós) i d´altres fronts (de John Rutter el sempre encisador For the beauty of the earth), el cor cantarà acompanyat dels pianistes Maria Antònia Gomis i Miquel Brunet, del grup Ben Trempats, el contrabaixista Christian Hoel Skjønhaug i el bateria Toni Canyelles.

La proposta, sens dubte, promet. Enhorabona, doncs, i que sia per molts anys!

Compartir el artículo

stats