Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un dia no fa estiu

Avui és el Dia Europeu de la Música. La Festa de la Música. I, deman, ha de tenir un dia específic, la música? No voldrà dir que l´activitat musical no està del tot normalitzada quan li hem de dedicar una jornada específica? De totes maneres, benhaja i benvinguda sia la celebració.

Si la primera finalitat, quan es va instaurar la festa a França l´any 1982, era la de promoure concerts amb artistes que difícilment entren en els circuits professionals, ara s´hi ha afegit un altre objectiu, el de fer que el públic surti al carrer i es trobi amb els intèrprets de sobte i de franc. No hi valen doncs excuses per no gaudir. Pràcticament a tots els principals carrers i places de totes les grans ciutats europees, avui, els vianants es toparan amb conjunts de cambra, solistes i grups de pop o música popular. Tot val, tot compte.

És cert que una flor no fa estiu. Per tant si només ens posam a fer costat a la música un dia com avui, primer dia d´estiu, de poc servirà. Però tot ajuda. De totes maneres és necessari que des de les instituicions es doni exemple i coses com permetre (o mirar cap a un altre lloc) la destrucció de la casa on habità Manuel de Falla no és bona notícia. Malgrat tot, molts d´anys!

Compartir el artículo

stats