Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un petit molt gran

Roman Petit, el coreògraf francès, que morí ara farà cinc anys a Suïssa, creà el Ballet National de Marseille l'any 1972. L'espectacle Pink Floyd Ballet fou la targeta de presentació del grup que amb el temps ha esdevingut un referent de la dansa contemporània.

Des de 2014 el Ballet National de Marseille està dirigit per un tàndem, el format per Emio Greco (d'orígen italià) i Pieter C. Scholten (holandès), que porta funcionant com a tal des de 1995.

Aquesta formació de ballet arriba anit a l'Auditòrium de Palma (21h) amb un espectacle titulat Les corps du Ballet National de Marseille i en el qual es planteja de forma coreogràfica l'enfrontament entre dotze ballarins i el grup, metàfora de la lluita entre els individus i la societat.

Tal com assenyala la nota de premsa de la companyia, Les corps du Ballet National de Marseille basa la història en una obra de 1960 d'Elias Canetti, Massa i poder, i en la qual el Nobel tracta la relació entre les relacions entre la massa, les persones, i els governants. Estratègies de control, en definitiva.

Tant Greco com Scholten pensen en un canvi radical pel que fa als estils de la dansa contemporània; amb la producció Entre cervell i moviment encetaren una manera nova de crear i a més redactaren un manifest de set punts a través del qual pretenen canviar la relació entre la dansa i l'espectador.

Compartir el artículo

stats