Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Contracció musical

Veu més cello, Voicello. Bona contracció musical, enginyós nom el d´aquest duo que a la veu del violoncel, hi afegeix la veu humana. Hom ha dit que el violoncel és l´instrument musical que més s´assembla a la veu humana. El violoncel canta. Voicello, format per Biel Fiol a l´instrument i la cantant Carme Garí, des de la seva creació (i no fa molt de temps) ja s´ha mostrat a diferents cicles de concerts arreu de l´illa, sempre amb aquest valor afegit de la intimitat, de la proximitat que dóna la música de cambra. Voicello s´acosta, es fa proper, sembla com si cantés només per cada un dels oients. Aquest, juntament amb la qualitat de cada un dels dos membres i amb la seva mútua complicitat, fa que els recitals sempre deixin bon gust.

Com en el que anit oferirà al Casal Auditori de Peguera (20h) i en el qual els dos músics presentaran una primera part amb obres clàssiques (Lascia ch´io pianga, de Haendel, un Preludi de Bach o La Barcarola d´Offenbach) i una segona part amb cançons de caràcter més popular (El cant dels ocells o Summertime de Gerswin), a més de dues composicions pròpies de Biel Fiol (Una mar d´arrels i Aina). I és que Biel Fiol, a més d´un instrumentista de renom, sol·licitat per moltes formacions (les seves col·laboracions amb Jaume Tugores són molt enriquidores), és també compositor. Molt recomanable el seu disc titulat Cello Works, format per un total de deu temes propis d'un estil musical que es mou entre la música de bandes sonores i músiques del món.

El recital d´avui comptarà amb una certa escenografia que li donarà un aire d´espectacle visual, amb jocs de llum i projeccions... No hi descartem tampoc l´efecte sorpresa.

Compartir el artículo

stats