Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Doble Marina

Fernando Marina, avui horabaixa, té molta de feina. Ha de dirigir dos concerts, i no de "passa tú". Primer, al Teatre Principal de Palma (18h) es posarà al davant de l'Acadèmia 1830 per dirigir la primera de les tres sessions adaptades a un públic familiar que de l'òpera Il barbiere di Siviglia es proposen entre avui i demà; i més tard (20.30h), a la Catedral de Palma, portarà les rendes del Rèquiem de Berlioz amb l'Orquestra del Conservatori.

Fernando Marina justifica aquesta sessió doble: "Realment serà una jornada, per la meva part, molt intensa, però tranquil·la, ja que el truc és tenir-ho tot enllestit abans i no deixar res per l'últim minut".

Cap de les dues iniciatives és trivial. Si és cert que tot i ser transcendent la direcció musical d'una òpera sigui de petit o gran format, per Fernando no es tracta d'una estrena, ja va dirigir la mateixa adaptació d'Il Barbiere... l'any passat i a més durant aquesta setmana l'ha dirigida en les sessions escolars. Per cert, doble enhorabona al Teatre, primer per oferir versions més curtes per a un públic diferent de l'operístic i segon per fomentar la música entre els escolars.

Ara bé, pel que fa al Requiem de Berlioz (al compositor li agradava dir Grande messe des morts) i que, segons el director, "és la primera vegada que es canta a Mallorca", la cosa és una mica més tensa i intensa. Per tractar-se d'una primera audició i per la complexitat vocal i instrumental de la partitura. Pensem que l'orquestra ha de ser molt gran, amb reforços sobretot en la part de vent, amb grups separats de metalls, i a més el cor ha de comptar amb un centenar de veus per tal que soni bé. Com a solista, Berlioz inclou alguns fragments per a tenor.

Anit la proposta compta amb la participació de Guillem Grimalt (tenor), el Cor Jove del Teatre Principal de Palma (que dirigeix Pere Víctor Radó), el Cor Juvenil Sant Josep Obrer de Palma (que dirigeix Francesc Prats), l'Orfeó L' Harpa d'Inca (que dirigeix Margalida Aguiló) i l'Orquestra Simfònica del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Compartir el artículo

stats