Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les prèvies

Avorriment? No gràcies

Missa Gospel.- Diferents formacions corals (El Cor de Majors de la UIB, la Coral ACM Ses Salines, la Coral Amics de la Música de Llucmajor i el Cor Cantilena de Binissalem) participaran avui dissabte a la Missa gospel de Jacob de Haan, acompanyats per la Banda de Música de Ses Salines i l'Orquestra de Llucmajor sota la direcció de Joan Antoni Ballester. La proposta és a l'església de Sant Miquel de Llucmajor (20.30h). Hann és un compositor Holandès que té un reconeixement internacional sobretot a través de les seves composicions per a banda de música i per a banda i cor.

Primavera dels Palaschko.- Aquest cap de setmana, l'Orquestra Johannes Palascko, formada per trenta joves instrumentistes mallorquins i que agafa el nom d'un compositor, violinista i violista alemany de finals del segle XIX i principis del XX oferirà dos concerts amb el mateix repertori, l'Obertura de Les Noces de Fígaro i el Concert número 3 per a violí i orquestra de Mozart així com la Setena Simfonia de Beethoven. Paula Sans actuarà com a solista i Bernat Quetglas de director. Les cites són avui al Teatre de Llubí (20h) i demà a l'església de Sant Marçal (11.30h).

Llull i els polissons.- El grup Polissonia ja és ben conegut entre nosaltres. El podem trobar participant en molts dels festivals illencs, sempre amb un repertori i estil que cau de ple dins l'anomenada Música Antiga. Demà diumenge el podem trobar a la Casa de Cultura de Bunyola (19h) dins La Primavera Musical bunyolina, que des del passat 17 d'abril i fins al 22 de maig ofereix, diumenge rere diumenge alguna proposta musical. El repertori del concert de demà el formen peces medievals de l'època de Ramon Llull.

Bibiloni-Llull.- I parlant de Llull, aquest any dedicat a la seva memòria ens proposa un altre concert. Dins de l'onzè Festival Coral de Primavera, demà diumenge en el Monestir de la Real (12.30h) s'interpretarà l'oratori lul·lià Canticum Novum, compost per Baltasar Bibiloni, en base a textos litúrgics i del mateix Ramon Llull, seleccionats i adaptats per Mossèn Gabriel Seguí, per encàrrec exprés de l'Orfeó Ramon Llull. La partitura s'oferirà amb l'acompanyament de piano i orquestra, amb solistes i narrador. Llull en un lloc i lul·lià, sens dubte.

Tanca la Setmana de Música.- La Setmana de Música de Felanitx, que celebra els quaranta anys de vida, tanca l'edició d'enguany, dedicada a la veu humana, amb dos concerts. El grup de cambra Quatre de cor, format entorn del mestratge del porrerenc Guilem Grimalt, actua avui vespre a la Casa de Cultura (21.30h) amb un programa en el qual hi trobam peces de polifonia clàssica, fragments d'òpera i sarsuela així com alguns moments trets del rock, el pop i el gospel. I demà, a l'Auditori Municipal (18h), Joan Barceló Antúnez dirigirà un cop més la Jove Orquestra de les Illes Balears, amb un programa que inclou moviments de concerts per a solista i la Simfonia Haffner de Mozart.

Compartir el artículo

stats