Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

De duos, trios i solidaritat

Pian(no)nino.- Només dos dies després d´haver interpretat el Concert per a violí de Sibelius a l´Aditòrium al costat de la Simfònica, Francisco G. Fullana canvia de registre i ens ofereix avui un recital amb piano a la cel·la Chopin a Valldemossa (20h) dins el cicle Pianino 2016. De la complexitat sonora i tècnica de Sibelius a la complexitat íntima del duo de violí i piano, només amb quaranta vuit hores de diferència.

Complexitats, sí, però diferents. L´exigència que té un concert amb orquestra, en el qual el volum del so és imprescindible, és una altra quan es tracta de fer música de cambra, ja que el so s´ha de controlar i la intimitat de la sala demana una complicitat amb l´oient.

En el cas que ens ocupa, a Valldemossa, el jove solista mallorquí estarà acompanyat per José Menor, un també jove pianista de Sabadell que després d´un primerenc debut als quinze anys al Carnegie Hall de Nova York ha seguit una trajectòria que l´ha portat a actuar amb la Royal Philharmonic Orchestra de Londres, entre altres formacions de prestigi. Menor ha estat el primer pianista que ha enregistrat la integral per a piano de Joan Guinjoan, treball que fou considerat de "fita discogràfica" per la revista Melómano.

Anit, ambdós artistes (en solitari i plegats) interpretaran obres de Johann S. Bach, Camille Saint-Saëns, Gaspar Casadó, Enric Granados i Joan Manén, un compositor, aquest darrer, que mereix ser molt més programat, ja que la seva obra és plena de moments realment interessants. Com a exemple aquest Caprice català que avui sonarà a La Cartoixa.

Notes solidàries.- També avui horabaixa i a la mateixa hora, l´església de Sant Felip Neri de Palma acollirà un grapat d´intèrprets que, de forma altruista, s´afegeixen a l´ajuda humanitària.

Amb el títol de Concert solidari a benefici dels refugiats sirians, diverses veus i instrumentistes illencs oferiran un repertori de fragments d´òpera així com un trio del compositor francès Jean-Michel Damase, que interpretarà Image Ensemble.

D´aquesta manera les sopranos Marcela Iguanzo i Maia Planas, la mezzosoprano Yolanda Riera, el tenor Antoni Lliteres i el pianista Alejandro Calafat ens acostaran àries i duos de Massenet, Puccini, Delibes, Bizet i Rossini amb la idea comú de recaptar fons per una causa justa que arribarà a bon port través d´una organització solidària.

Compartir el artículo

stats