Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Una reunió sacromusical

Dins el qualificatiu jazz hi caben moltes maneres de fer música, de fet als festival de jazz que s´organitzen arreu del món hi trobam programats artistes i concerts diversos, només amb el tret comú de la improvisació. I és que el jazz té molt d´improvisació, és la seva base.

Per altra banda grans artistes provinents del món del jazz han agafat músiques de les anomenades clàssiques (ja m´enteneu) a l´hora de crear alguns dels seus temes. Jacques Loussier en seria l´exemple més emblemàtic a través dels seus famosos enregistraments amb peces de J. S. Bach. Ara bé, unes preguntes ens surten a camí a l´hora de relacionar clàssic amb jazz: Tots els compositors permeten aquest canvi? Totes les obres musicals poden ser versionades a la manera jazzística?

Miquel Àngel Perikas, a través del seu grup Perikas Jazz Reunion pensa que el nombre de compositors clàssics que poden tenir lectures en clau de jazz són molts i de moltes èpoques. Ell hi creu en el canvi i per tant per Perikas Bach (sens dubte el compositor més emprat en aquest camp) serveix però també Chopin, Pachelbel o Schubert.

Anit a l´església de Nostra Senyora de la Salut (El Terreno de Palma a les 20.15h) tendrem ocasió de comprovar com és el resultat d´aquesta transformació, ja que amb el nom de Concert Sacre els músics liderats per Miquel Ángel transformaran conegudes composicions de Bach, Pachelbel, Satie, Chopin, Albinoni i Schubert però també altres de caire més popular (com la Sibil·la) en peces de jazz. Una experiència curiosa que s´afegeix a les moltes que es programen aquests dies de Setmana Santa.

Compartir el artículo

stats