Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Bona música aquesta és

En aquestes altures de la història no cal presentar Johnn Williams. Amb quaranta nou nominacions als premis Oscar, amb cinc guardons i considerat un dels grans de la música cinematogràfica, les seves bandes sonores han esdevingut referents musicals del segle XX.

Star wars, ET, Indiana Jones, La llista d'Schindler, les primeres entregues de Harry Potter... basten per justificar la seva aportació al món de la música pensada per acompanyar imatges.

Per altra banda tenim Gustavo Dudamel, un dels directors d'orquestra de moda. El músic veneçolà, titular de l´Orquestra Filharmònica de Los Angeles, i tant bon pedagog com divulgador es posà fa un any i mig al front de la seva orquestra per oferir un homenatge al compositor americà. Fou així com el 30 de setembre de 2014, el Walt Disney Concert Hall de Los Angeles oferí un concert monogràfic amb fragments de les bandes sonores de Williams.

Doncs bé, aquella sessió única s'enregistrà i és la que avui horabaixa (20.30h) obre el cicle de tres propostes que amb el títol genèric de Els compositors de cinema en concert permetrà assistir (en diferit i en format DVD, és clar) a diferents moments musicals curiosos.

El cicle tendrà el Teatre Catalina Valls de Palma com a seu i tot i ser de franc s'han de recollir invitacions a partir d'una hora abans.

A més d'aquest monogràfic d'avui horabaixa dedicat a John Williams (que serà presentat per Joan Carles Palos) tendrem ocasió de poder veure i escoltar enregistraments dels concerts corresponents a la Fimucité Closing Night Gala 2008 (17 de febrer) que dirigí Víctor Navarro a Tenerife i d'un altre amb l'Orquestra de Còrdova i Roque Baños (16 de març), autor de la música de La Comunidad, 8 apellidos catalanes o Celda 211, entre moltes altres.

Compartir el artículo

stats