Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Viatge musical d'advent

La Banda de Música de Palma segueix amb la seva programació de concerts de temporada, la del cinquantenari, bona part de la qual ha coincidit en el temps amb la celebració de l'Any Arxiduc.

Com a cloenda dels actes institucionals dedicats al culte aristòcrata, l'auditori del Conservatori (19.30h) acollirà anit una proposta musical en la qual el jove director i compositor Bernat Quetglas dirigirà un programa en el qual s'estrenarà la seva obra Un regne enmig del mar, un poema simfònic dividit en quatre parts. A més d'aquesta partitura, en el programa hi figuren obres diverses com un altre poema simfònic, un dels que Respighi dedicà a la ciutat de Roma, Els pins de Roma i en el qual mostra quatre entorns de pinars a través de la música (Villa Borghese, les catacumbes, el Gianicolo i Via Appia), l'Obertura de I Vespri siciliani de Verdi, una òpera de contingut històric que conta els fets que l'any 1282 es produïren a Palerm a partir de revoltes populars i Introducció, tema i variacions que Rossini compongué a partir d'una melodia de la seva òpera La Donna del lago i que totes els grans clarinetistes han volgut incloure dins el seu repertori, ja que es tracta d'una peça plena de musicalitat i virtuosisme. Molt recomanable l'enregistrament de Sabine Meyer. Anit la valenciana Jessica Tamarit interpretarà la part de solista.

Podem dir, doncs, que aquest concert d'avui vespre és com un recorregut musical que acaba a Mallorca però amb aturades italianes i escoceses (l'argument de La Donna del lago s'inspira en el poema de Walter Scott The Lady of the Lake que narra llegendes del bosc de Trossachs a Escòcia).

Compartir el artículo

stats