Blog 
Gustosament [FND]
RSS - Blog de Bartomeu Font

El autor

Blog Gustosament [FND] - Bartomeu Font

Bartomeu Font

Apassionat per la gastronomia, amb titulació VIP per menjar des d'un pamboli a una degustació de sushi, sense manies ni compassió. ...

Sobre este blog de Gastronomia

Novetats, ressenyes i curiositats d'àmbit gastronòmic


Archivo

  • 30
    Marzo
    2013

    Comenta

    Comparte

    Twitea

    Maridatge dels vins Sumarroca

    Maridatge dels vins Sumarroca

    El restaurant  Mediterranean Gourmet Burguer ens va oferir un maridatge molt interessant amb el celler Sumarroca, un celler familiar amb denominació d'origen del Penedès.

    Primer començàrem amb una copa de cava rosat Rosé Pinot Noir. Aquest brou, de la popular varietat de raïm d'origen francès, té una criança  en botella de 16 mesos. Un cava exquisit, ideal per entrar amb olivetes. El combinàrem amb una hamburgueseta de de salmó.

    Cal dir que Carles Sumarroca, un apassionat de la terra, la vinya i el vi, és el fundador d'aquest celler que des de començament dels anys 80 ens ofereix un suc de qualitat, que any rere any triomfa entre els entesos i amants del vi.

    Tornant a la vetllada, Toni Motlos, propietari del restaurant Mediterranean Gourmet Burguer, va preparar dues hamburguesetes per acompanyar un dels vins blancs més populars del celler Sumarroca: el Temps de Flors. La saborosa hamburgueseta de bacallà (m'encanta!) i la de pollastre amb curri hi combinaren perfectament. El Temps de Flors Ã©s un vi fresc i aromàtic fet a partir de tres varietats de ceps:  muscat, gewürztraminer i xarel·lo. És ideal per a menjades suaus i fresques.

    Després, el vi negre Terral entrà en acció per acompanyar l'hamburgueseta de vedella i un tàrtar. És un vi amb cos i gustós gràcies a les varietats de sirà (en la gran part) a més de les cabernet franc, merlot i cabernet sauvignon.

    El punt i final el posà el pastís de formatge amb confitura, una joia de la casa, que se serví amb el Gran Brut  Blanc de Negre, que té una criança en botella de 36 mesos i es fa a partir de chardonnay, parellada i pinot noir.

    Al final de l'àpat, a més de compartir una bona conversa amb el responsable del celler que ens acompanyà, també vaig poder gaudir d'una altra joia del celler, del cava Núria Claverol, un homenatge que Carles Sumarroca va voler fer al seu gran amor i companya de la vida, la seva muller Núria. Un cava imponent i bo.

    Va ser un sopar deliciós, com al restaurant Mediterranean Gourmet Burguer de Palma. 

    Per cert, us convit a conèixer el celler Sumarroca i els seus grans vins a través de la seva web: www.sumarroca.es

     

     

     

    Denunciar
    Compartir en Twitter
    Compartir en Facebook